En kort innføring i Rally Lydighet

Rally lydighet er en hundesport som kombinerer tradisjonelle lydighetsøvelser og momenter fra agility med noen egne øvelser, satt sammen på en ny måte. Rally lydighet er en sport som ønsker å fremme samspill og glede hos hund og fører, der glede er ansett som vel så viktig som presisjon.

 

Konkurransen foregår ved at ekvipasjen utfører 15-22 øvelser i en gitt rekkefølge. Disse er vilkårlig satt sammen av dommer av et totalt antall på 30 stk (i nybegynnerklassen). Øvelsene utføres som en slags ”natursti”, der man møter et skilt som angir hvilken øvelse man skal gjøre. Etter utført øvelse beveger ekvipasjen seg mot skilt nummer 2 osv. Øvelsene blir utført flytende etter hverandre. Dommer dømmer ekvipasjen kontinuerlig under løypa, uten avbrudd. Alle øvelser må utføres korrekt og i rett rekkefølge.

 

Noen viktige momenter:

 

-          I nybegynnerklassen går hunden i bånd. Hunden går i fot under og mellom momentene. Det er tillatt med bruk av godbiter i nybegynnerklassen. Disse holdes skjult i lomme eller lignende, og kan benyttes etter ferdig utført bli øvelse, før man beveger seg mot neste øvelse. Bruk av godbit opplyses ved påmelding.

 

-          Det er tillatt med all ros, snakking osv. underveis i konkurransen, så fremt hunden ikke forstyrres av det. Dette gjelder dog ikke dobbeltkommandoer. Man kan bruke både verbale kommandoer og håndtegn, også i kombinasjon.

 

-          Det er tillatt med en kommando per moment i hver øvelse. I øvelsen ”sitt – snu 90 grader mot høyre – sitt” kan fører altså kommandere ”sitt”, ”på plass” (i det fører vender seg mot høyre), ny ”sitt”, samt ”på plass” i det ekvipasjen begynner å bevege seg mot neste skilt. Man har ikke anledning til å kommandere (verbalt eller ved tegn) flere ”på plass” mellom hindrene enn dette ene, i så fall vil det bli regnet som en dobbeltkommando.

 

-          Konkurransen skal utføres uten pigg eller helstrup. Halsbåndet sjekkes før start.

 

-          Ved en Rally lydighets konkurranse setter dommer opp banen før det gis omtrent 10 minutter til disposisjon til banevandring. Bruk tiden godt og spør hvis du er usikker på noe. Det er ikke lov å spørre underveis i konkurransen, ei heller motta hjelp fra publikum.

 

Norsk Rally Lydighet har følgende motto: ”Samspill – Glede - Holdninger”. Det tillates ikke bruk av harde verbale eller fysiske korreksjoner. Dette vil føre til diskvalifikasjon eller i verste fall utvisning. Dette gjelder også utenfor banen under en konkurranse.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.01 | 20:28

Hei.
Berneren Joy og eg vil takke for ei kjempefin trening med Terese B. i kveld.
Joy hadde veldig godt av den treningen, spesielt passeringene. Slappe av no.

...
10.01 | 14:09

Hei! Takk for fint innlegg. Jeg er hundepasser, og både jeg og eierne sliter med å få den til å slutte å hoppe på OSS, stor hund, så det er jo ubehagelig. Tips?

...
06.01 | 22:47

Hei! og gratulerer med ventande valp :)
Følg med på hjemmesiden vår og FB for oppstartstidspkt for treningane våre no etter jul. Dåke er velkomne der :)

...
06.01 | 14:33

Heia får snart ein lien kvalp av rasen bischo havanise da blir ein fam hund men tenkte kanskje da er lurt å sosialesera den md andre hunder

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE