Beskrivelse av øvelsene
Beskrivelse av øvelsene, klasse 1

Hentet fra nettsidene til Norsk Rally Lydighet

101. STOPP - Sitt

Fører går inntil øvelsesskiltet. Fører gjør holdt, og hunden setter seg i utgangsstilling. Når dette er utført kommanderer fører hunden til å følge med forover til neste øvelse.

102. STOPP - Sitt - Stå

Samme som i øvelse 101, men når hunden har satt seg kommanderes den opp i stå. Fører kan ta ett steg fram og/eller vise med armen for å hjelpe hunden opp i stå. Hunden skal ha en markert stå før ekvipasjen går videre til neste øvelse.

103. STOPP - Sitt - Dekk

Samme som i øvelse 101, men når hunden har satt seg kommanderes den ned i dekk. Fører kommanderer hunden til å følge med forover, direkte fra dekk, til neste øvelse.

104. STOPP - Sitt - Dekk- Sitt

Første del av øvelsen utføres som beskrevet i øvelse nummer 103. Når hunden ligger i "Dekk" kommanderer fører hunden opp i "Sitt". Når hunden har satt seg opp kommanderer fører hunden til å følge med forover til neste øvelse.

105. STOPP - Sitt - Gå rundt

Ekvipasjen gjør holdt og hunden setter seg. Fører kommanderer hunden til å "Bli / Vent" og går rundt hunden, og tilbake til utgangsstilling. Fører kommanderer hunden til å følge med forover til neste øvelse.

106. STOPP - Sitt - Dekk - Gå rundt

Ekvipasjen gjør holdt og hunden setter seg. Fører kommanderer så hunden ned i "Dekk", og så "Bli / Vent" og går rundt hunden og tilbake til utgangsstilling. Fører kommanderer deretter hunden til å følge med forover, direkte fra dekk, forover til neste øvelse.

107. Høyre sving

Dette er en 90-graders høyre sving under marsj.

108. Venstre sving

Dette er en 90-graders venstre sving under marsj.

109. Helt om høyre

Ekvipasjen gjør helt om (180 grader) mot høyre, hvilket fører til at hund og fører kommer tilbake samme vei de kom. Fører skal så langt som mulig snu på stedet og hunden følger fører i tett bue.

110. Helt om venstre

Ekvipasjen gjør helt om (180 grader) mot venstre. Fører skal så langt som mulig snu på stedet og hunden følger fører i tett bue.

111. 270 grader høyre

Ekvipasjen gjør en 270-graders sving mot høyre. De ender opp til venstre fra sin opprinnelige posisjon.

112. 270 grader venstre

Ekvipasjen gjør en 270-graders sving mot venstre. De ender opp til høyre fra sin opprinnelige posisjon.

113. 360 grader høyre

Ekvipasjen går helt rundt (360 grader) mot høyre og går videre i samme retning de kom. Fører skal så langt som mulig snu på stedet og hunden følge fører i tett bue.

114. 360 grader venstre

Ekvipasjen helt rundt (360 grader) mot venstre og går videre i samme retning de kom. Fører skal så langt som mulig snu på stedet og hunden følge fører i tett bue.

115. Sitt foran - høyre frem

Under marsj kaller fører hunden inn foran seg. Føreren kan ta opp til 3 steg bakover slik at hunden snur og setter seg rett i front av fører. Andre delen av øvelsen går ut på at føreren kommanderer hunden til å gå rundt på høyre side tilbake til føres venstre side. Ekvipasjen fortsetter frem mot neste øvelse uten at hunden setter seg.

116. Sitt foran - venstre frem

Den første delen med å kalle inn hunden foran utføres likt som i øvelse 115. Videre skal hunden svinge seg inn på førers venstre side og bli med forover til neste øvelse uten å sette seg.

117. Sitt foran - høyre sitt

Øvelsen er lik øvelse 115, men før ekvipasjen går videre til neste øvelse skal hunden sitte i utgangsstilling.

118. Sitt Foran - Venstre Sitt

Øvelsen er lik øvelse 16, men før ekvipasjen går videre til neste øvelse skal hunden sitte i utgangsstilling.

119. Sakte marsj

Ekvipasjen senker merkbart farten slik at det er et klart skille fra den normale farten. Denne øvelsen skal etterfølges av øvelse 121 bortsett fra hvis den er siste øvelse i banen.

120. Spring marsj

Ekvipasjen øker merkbart farten slik at det er et klart skille fra den normale farten. Denne øvelsen skal etterfølges av øvelse 121 bortsett fra hvis den er siste øvelse i banen.

121. Vanlig marsj

Ekvipasjen går i normal marsj som er behagelig for både hund og fører.

122. Side steg Høyre

Ved skiltet tar fører ett markert steg ut til høyre og hunden følger fører.

123. STOPP - 90 Grader - Vri Høyre - STOPP

Hunden sitter i utgangsstilling. Deretter vrir ekvipasjen seg 90 grader mot høyre (på stedet) og gjør holdt. Hunden flytter med sin fører og setter seg igjen i utgangsstilling når føreren gjør holdt. Føreren kommanderer deretter hunden til å følge med forover til neste øvelse.

124. STOPP - 90 Grader - Vri Venstre - STOPP

Hunden sitter i utgangsstilling. Deretter vrir ekvipasjen seg 90 grader mot venstre (på stedet) og gjør holdt. Hunden flytter med sin fører og setter seg igjen i utgangsstilling når føreren gjør holdt. Føreren kommanderer deretter til å følge med forover til neste øvelse.

125. Spiral Høyre - Hund på utsiden

Tre kjegler er plassert i en rett linje med ca. 1,5 m mellom hver. Høyre indikerer hvilken vei føreren skal gå (snu) når han/hun går rundt kjeglene (med klokken). Hunden havner da på yttersiden i svingene.
Hund og fører passerer den første kjeglen og runder den ytterste (tredje), deretter rundt den første igjen, fortsetter rundt den andre kjeglen, og til sist rundt den første.

126. Spiral venstre - Hund på innsiden

Likt som i øvelse 125, men her går føreren motsatt vei (mot klokken) og hunden havner på innsiden (nærmest kjeglene).

127. STOPP - 1,2,3 steg frem

Fører gjør holdt og hunden setter seg i utgangsstilling. Fører tar 1 steg forover og gjør holdt. Så følger 2 steg og holdt, og til sist 3 steg og holdt. Hunden følger i utgangsstilling og setter seg hver gang føreren stopper. Føreren får lov å kommandere hunden ned i "Sitt" ved hver holdt.

128. STOPP - Vri Høyre - 1 steg - STOPP

Fører gjør holdt og hunden setter seg i utgangsstilling. Fører tar et markert steg 90 grader mot høyre. Hunden følger med fører og skal igjen sitte når fører gjør holdt.

129. DOBBEL 8

Fire kjegler er plassert i en rett linje med ca. 1,5 m mellom hver. Ekvipasjen skal gå slalåm mellom kjeglene sammen med hunden, runde den fjerde kjeglen og gå slalåm tilbake igjen. Inngangen til øvelsen er alltid fra høyre side (med kjegle nr.1 på ekvipasjens venstre side).

130. Enkel 8

Samme antall kjegler og samme avstand som foregående øvelse. I denne øvelsen skal man gå videre etter 4 kjegle til neste øvelse.

START

Føreren starter på dommers signal. Deretter kommer det ingen flere kommandoer fra dommeren. Klokken startes når start skiltet passeres.

MÅL

Når ekvipasjen passerer mål skiltet stoppes klokken.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.01 | 20:28

Hei.
Berneren Joy og eg vil takke for ei kjempefin trening med Terese B. i kveld.
Joy hadde veldig godt av den treningen, spesielt passeringene. Slappe av no.

...
10.01 | 14:09

Hei! Takk for fint innlegg. Jeg er hundepasser, og både jeg og eierne sliter med å få den til å slutte å hoppe på OSS, stor hund, så det er jo ubehagelig. Tips?

...
06.01 | 22:47

Hei! og gratulerer med ventande valp :)
Følg med på hjemmesiden vår og FB for oppstartstidspkt for treningane våre no etter jul. Dåke er velkomne der :)

...
06.01 | 14:33

Heia får snart ein lien kvalp av rasen bischo havanise da blir ein fam hund men tenkte kanskje da er lurt å sosialesera den md andre hunder

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE